Gijs

Chefkok

Gijs is met zijn 32 jaar één van de oudsten en kan zich dan ook één van de opa’s noemen van de familie Dokter, waar hij al dik negen jaar lid van is. Tijdens deze negen jaar volgde hij nog een studie pokerkunde naast zijn werk. Dat viel hem toch zwaarder dan verwacht en heeft toen maar besloten om daar mee te stoppen.
Naast zijn passie voor koken, heeft Gijs ook een passie voor vissen. Hier praat hij dan ook graag over, soms tot ergernis aan toe, aldus zijn collega’s. Toch sleepte hij afgelopen jaar een dik sponsorcontract binnen en is hij nu naast kok ook een betaald visser.
Dat Gijs zijn zangtalent van zijn vader, de welbekende Henk Berends, heeft overgenomen is vaak te horen in de keuken. Gijs zingt alle nummers mee, van ‘La la la gehaktbal’ en natuurlijk ‘Feest in de tent’. Dat hem weer doet denken aan zijn oude schoolvriend Martijn ‘chefke’ Brugman. Deze opa gaat echter ook met zijn tijd mee en zingt alle nummertjes uit de Top 40 ook gewoon uit volle borst mee. Wij hopen dat we nog vele jaren mogen genieten van Gijs zijn kookkunsten en zangtalent. Zijn verhalen over vissen nemen we dan maar even voor lief.