Het restaurant

De warme en gemoedelijke sfeer van ons Steakhouse hebben we te danken aan zijn rijke geschiedenis. Vroeger deed het pand dienst als boerderij, tapperij, dorps- en veerhuis en was zodoende altijd al een middelpunt van de omgeving waar het voor iedereen goed toeven was.

Bij binnenkomst ziet u meteen waar we warm voor lopen: goed eten met een verhaal. U ziet hier onze Dry Aging kast (rijpingskast) waar we onder gecontroleerde omstandigheden zelf ons “vlees van de dag” laten rijpen, oplopend van 14 tot wel 50 dagen.

Door ons hele pand heen, zowel voor als achter, zijn verschillende houten constructies te herkennen van het oude Veerhuis. Samen met het Bourgondische interieur en historische foto’s voelt u meteen die goede oude sfeer herleven. Dus of u nu komt met een klein of groot gezelschap, wij hebben altijd een passend comfortabel plekje voor u, waar u heerlijk kunt genieten van een ontspannen avondje uit.

De naam Briltil vindt zijn oorsprong bij de brug over het Hoendiep naast ons restaurant. De “Bril” betekent drassig land, waar met de “Til” de draaibrug wordt bedoeld die tegenwoordig nog steeds in gebruik is. Met name tijdens de zomer is het op Hoendiep gezellig druk met veel bootjes, terwijl er in de winter volop geschaatst wordt.