Historische locatie

Historische locatie

Welkom bij André Dokter in Briltil, Zuidhorn! Ontdek een unieke culinaire ervaring op een historische locatie met een warme en gemoedelijke sfeer.

In het hart van Briltil, nabij Zuidhorn, vind je ons sfeervolle steakhouse dat rijk is aan geschiedenis. Ooit een boerderij, tapperij, dorps- en veerhuis, is ons pand altijd een centraal punt geweest waar mensen genoten van goed gezelschap en heerlijk eten. Bij binnenkomst zie je meteen ons pronkstuk: de Dry Aging kast, waar we ons “vlees van de dag” onder gecontroleerde omstandigheden laten rijpen, wat resulteert in sublieme smaken en texturen.

Onze menukaart is geïnspireerd door de rijke culinaire tradities van de streek, met als extra touch onze eigen bereidingen van mayonaise, jus de veau, hamburgers en dry-aged weiderund. Hier draait alles om kwaliteit, ambacht en passie voor het vak.

Het bourgondische interieur en historische foto’s nemen je mee terug in de tijd, terwijl je geniet van een ontspannen avond uit met vrienden of familie. We bieden zowel een à la carte als een verrassingsmenu van 3-5 gangen, dat elke vier weken verandert. Ons getalenteerde team van koks staat garant voor een onvergetelijke smaakervaring.

Als je onze locatie bereikt, zul je zien waarom Briltil zijn naam te danken heeft aan de “Bril”, wat drassig land betekent, en de “Til”, verwijzend naar de draaibrug over het Hoendiep naast ons restaurant.

Bij André Dokter verwelkomen we toeristen en lokale gasten met open armen. Of je nu een dagje uit bent in de omgeving van Groningen, Drenthe of Friesland, op vakantie of een weekendje weg, ons restaurant is de perfecte plek om te genieten van ambachtelijke gerechten in een historische ambiance. We bieden je niet alleen een smaakvolle ervaring, maar ook een stukje lokale geschiedenis om te koesteren.

Kom langs en laat ons je verwennen met culinaire hoogstandjes en Briltil’s warme gastvrijheid!